Ev Yapımı Cevizli Zeytin Ezmesi




Icinde hicbir katki maddesi bulunmayan ev yapimi ve oldukca kolay zeytin ezmesini, kahvaltida, sandviclerde ve kanepelerde tuketebilir ve evde rahatlikla yapabilirsiniz. Zeytinin sagliga faydalari saymakla bitmez. Simdi burada onlari anlatmayacagim. Ama bu kadar faydali bir besinin bir o kadar lezzetli olmasi cok tuhaf degil mi? Yillardir zeytini yememis, hatta tadina bile bakmamis olsam da, simdi adeta vazgecilmezim oldu! 

Paket gidalarin icindekileri okudugunuz zaman bircogunda adini bile bilmedigimiz katki maddelerini gorebilirsiniz. Zeytin ezmesi! Baska ne olabilirki? Inanin bana tek ihtiyaciniz olan zeytin! Keyfinize gore sevdiginiz baharat veya farkli besinler de ekleyebilirsiniz tabi.. Ben yillardir cok sey kacirmisim.. Siz de hemen deneyin.. Pisman olmayacaksiniz!


Malzemeler:

  • 2 kase cekirdekli siyah zeytin
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
  • 1 yemek kasigi kekik
  • 1/2 cay bardagi cekilmis veya dovulmus ceviz.




Hazirlanisi:

1. Zeytinlerin cekirdekleri ayiklanir. (visne-zeytin cekirdegi ayiklayici ile cikartabilirsiniz.) 
2. Ayiklanmis zeytinler, biraz zeytinyagi ile beraber blenderdan gecirilir, yavas yavas daha fazlasi kivama gore eklenir. Sonra kekik ve ceviz eklenir. (Tercihen farkli baharatlar eklenebilir.)
3.Kavanoza koyulur ve uzerine biraz zeytinyagi ilave edilir.

Not: Tercihim bol kekik, iri cevizler ve az ezilmis zeytinler oldugu icin fazla blenderdan gecirmedim. Puruzsuz olmasi icin daha uzun sure (birkac dakika) blenderdan gecirebilirsiniz. Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder